Természetes hidrolátok

Termékek száma: 12

A hidrolátumok, azaz a virágvizek tonizálhatják vagy felfrissíthetik a bőrt és a hajat. Típustól függően ezenkívül hidratáló, tápláló és normalizáló hatásuk lehetnek. A hidrolátum helyettesítheti a tonikot, és akkor tölti be ezt a funkciót, ha pH-ja a megfelelő, enyhén savas. Válaszd ki a bőrödnek megfelelő hidrolátumot!

Rendezés

A bőrápolás három fő szakaszból áll: tisztítás, tonizálás és táplálás. A második lépés nagyon fontos. Célja, hogy helyreállítsa a felhám megfelelő pH-értékét, és előkészítse azt a következő termékek felszívódására. Ehhez használhatunk tonikokat vagy hidrolátumokat, amelyeket virágvizeknek is neveznek. Ezeket a termékek közvetlenül felvihetők a bőrre, mivel nem irritálják azt. Ráadásul legtöbbjüknek finom, virágos vagy gyógynövényes illata van, ami kellemes rituálévá teszi a mindennapi ápolást.

Olvass tovább

Mik azok a hidrolátumok és a virágvizek?

A hidrolátumok olyan termékek, amelyeket növények gőzzel történő lepárlásával állítanak elő. Ily módon egy folyadékból kis mennyiségű illóolajokat és vízben oldódó növényi anyagokat, például fenolokat, hidrofil alkoholokat és aldehideket nyernek ki. Az általuk tartalmazott hatóanyagok:

  • elősegítik a felhám hidratálását és tonizálását,
  • segítenek a tökéletlenségek és a bőrpír elleni folyamatokban,
  • elősegítik a faggyútermelés csökkentését,
  • támogatják a relaxációs folyamatokat.

Minden bőrtípusra kínálunk hidrolátumot, beleértve az érett, száraz, kombinált és zsíros bőrt is. Válassz egy terméket, amely kiegészíti a mindennapi bőrápolásodat.

Virágvizek a Cosibella webáruházban – milyenek állnak rendelkezésre?

Különböző virágokból és gyógynövényekből kinyert virágvizeket kínálunk. Itt találsz hidrolátumokat például:

  • kamillából – olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a bőrpírt és az irritációt;
  • mentából – az összetételében találhatók olyan anyagok, amelyek segítenek a bőr felfrissítésében és a baktériumok elleni küzdelemben;
  • rózsából – összetevői támogatják a száraz és az érett bőr hidratálását. Egyedülálló illata van;
  • szuharból – olyan anyagokat tartalmaz, amelyek enyhítik az irritációt, regenerálják a károsodásokat és antioxidáns hatást;
  • levendulából – összetevői elősegítik a relaxációt, megnyugtatják a bőrt és csökkentik az irritációt.

Mielőtt hidrolátumot választanál magadnak, gondosan elemezd bőröd igényeit. Ha például mosdás után gyakran kellemetlenül feszülőnek érzed a bőröd, fontold meg az olyan termék használatát, amelynek összetevői inkább elősegítik a felhám hidratálását. Másrészről, ha felfrissülésre van szükséged, dönts olyan kozmetikum mellett, amely olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítik az irritáció csillapítását, csökkentik a faggyútermelést és egészséges tónust biztosítanak.

Virágvíz a mindennapi ápoláshoz – hogyan kell használni?

A kozmetikumok pH-ja enyhén savas, ami közel áll a bőr természetes kémhatásához. Ez segít helyreállítani a felhám természetes egyensúlyát. Ezért érdemes a hidrolátumokat használni a bőrápolás második szakaszában. Gazdag összetételük és alacsony irritációs kockázatuk miatt azonban felhasználhatók például a következőkre is:

  • különböző kozmetikai készítmények előállításához, pl. agyagokkal kombinálva,
  • a bőr napközbeni felfrissítésére, különösen nyáron – használat előtt érdemes a hidrolátumot a hűtőszekrénybe tenni. Az alacsony hőmérséklet nagyobb enyhülést eredményez;
  • nedvesítő iszap- vagy agyagmaszkok az arcra történő felvitel után.

Hidrolátumaink praktikus porlasztóval rendelkeznek. Megkönnyíti a megfelelő mennyiségű termék felvitelét az arcra. Tekintsd meg hidrolátumok választékát, és gazdagítsd a mindennapi ápolást virágvizekkel.

Lásd még: fényvédő arckrémek, savas peelingek, tisztító maszkok, enzimes peelingek

pixel