Arctonikok

Termékek száma: 266

A tonikok feladata a bőr élettani, azaz enyhén savas pH-értékének helyreállítása. Ez az alapja a következő ápolási lépéseknek. A tonikokat különféle hatóanyagokkal dúsítják, amelyek bővíthetik a tulajdonságait, és ennek köszönhetően a bőr adott típusára és igényeire irányulnak. Tekintsd át a kínálatunkat, és nézd meg, milyen tonikokat készítettünk kifejezetten a szükségleteidre!

termékek száma: 30/266

A tonik nagyon fontos kozmetikum a napi ápolási rutinban. Sajnos gyakran figyelmen kívül hagyják, vagy olyan terméknek tekintik, amelynek feladata a bőr szennyeződésektől vagy sminktől való megtisztítása. Mi sem lehet nagyobb baj! A tonik elsősorban a bőr tonizálására, azaz a megfelelő, fiziológiás pH-szint (savasság és lúgosság) helyreállítására szolgál. Miért olyan fontos? Mert a sminklemosó termékek, akárcsak maga a víz, a bőr pH-ját savasról lúgosra változtatják. Csak a savas pH védi a bőrt a baktériumok elszaporodásával szemben, mikrobiológiai egyensúlya megmarad. Akár hiszitek, akár nem, a tonikkal megnedvesített vattakoronggal való bőr áttörlése rövid időn belül jelentősen befolyásolhatja a bőr állapotát és megjelenését! A tonikok sokkal hatékonyabbá teszik az arcra egymás után felvitt kozmetikumok, például krémek vagy szérumok használatát. Az összetételtől függően számos egyéb előnyük is van.

Olvass tovább

Milyen tonikokat válasszunk? Ellenőrizzétek az összetételt!

A tonikok alapvetően vízre épülnek, amelyben olyan értékes hatóanyagok vannak feloldva, amelyek meghatározzák, hogy az adott termék hogyan hat a bőrön. Példa? A PHA-, BHA- és AHA-savakat tartalmazó tonik hámlasztó hatású a bőrön, ellensúlyozzák a mitesszereket, halványítják az elszíneződéseket és javítják a pattanásos bőr állapotát. Az ázsiai gázló kivonattal, kínai csüdfű gyökérrel, nátrium-hialuronáttal vagy rózsavízzel készült tonik gyulladáscsökkentő és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik. A tonikok helyettesíthetők úgynevezett virágvizekkel, vagyis hidrolátumokkal.

Arctonikok

A tonik egy kozmetikum, vizes, könnyed formulával. Az arcmosás utáni második bőrápolási lépésként történő használatra szolgál. A benne lévő összetevők segítenek szabályozni a bőr bakteriális mikroflóráját.
A tonik nem egy elengedhetetlen kozmetikum a mindennapi bőrápolásban. Mindemellett a benne lévő hatóanyagok segíthetnek fenntartani a felhám megfelelő mikrobiómáját. Ez elősegíti a bőr regenerálódását, csökkenti az irritáció kockázatát és megkönnyíti a többi arcápoló termék anyagainak felszívódását. Érdemes megjegyezni, hogy a tonikok nem csak olyan összetevőket tartalmazhatnak, amelyek elősegítik az felhám pH-értékének szabályozását, hanem annak ápolását is.

Mit tartalmaznak az arctonikok?

Az arctonikok alapvető összetevője a víz. Segít felhígítani a hatóanyagokat, és gyorsan felszívódik. Ezen túlmenően e kozmetikumok összetételében megtalálhatóak például:

  • a hialuronsav, a szkvalán és az aloe vera – elősegítik a hidratálást és a felhám puhítását. Az ezeket az összetevőket tartalmazó termékek száraz és érzékeny bőrre is alkalmasak;
  • az AHA/BHA/PHA savak – segítenek a bőr gyengéd ragyogásában és a tónusának kiegyenlítésében. Segítenek semlegesíteni a szabad gyököket és ellensúlyozni a tökéletlenségek kialakulását. A savakat tartalmazó tonikok a pattanásokra hajlamos, kombinált és zsíros bőrűeknek ajánlottak;
  • a peptidek, ceramidok és a kollagén – elősegítik a bőr újjáépülését és regenerálódását. Támogatják a szabad gyökök és az öregedési folyamatok elleni küzdelmet. Az ilyen anyagokat tartalmazó kozmetikumokat bőrtípustól függetlenül mindenki használhatja.

A tonikok formuláiból nem hiányoznak az értékes olajok, vitaminok és probiotikumok sem. Ezek jelenléte gazdagíthatja a mindennapi bőrápolás.

Hogyan és mikor kell alkalmazni ezeket?

Az arctonikok nagyon folyékony konzisztenciájúak, ezért nem lehet őket a bőrre felvinni, úgy, mint például egy krémet vagy szérumot. Ha a termék porlasztóval rendelkezik, a felhordás nagyon egyszerű – elegendő a kozmetikumot 10-15 cm távolságból közvetlenül permetezni. Ellenben az adagolós kiszerelésű tonikokat kozmetikai vattapamaccsal lehet felvinni. Ehhez csupán egy kis mennyiségű termékkel itasson át egy vattapamacsot, és törölje át vele az arcod. Másik lehetőségként a tonikot a tenyered mélyedésébe is öntheted, majd óvatosan beletapogatod a bőrödbe. Fontos, hogy a tonik alkalmazása után közvetlenül folytasd a további kozmetikai termékek felvitelét. Ne várd meg, amíg az arcod megszárad – a nedves bőr jobban beszívja a kozmetikumok hatóanyagait.

Arctonikok - melyiket válasszam?

A tonik kiválasztása a függ bőrtípusodtól. Ha a következőkkel küzdesz:

  • feszülő érzés, túlzott szárazság vagy hámló bőr – válassz olyan terméket, amelynek összetevői segítik a bőr hidratálását;
  • pattanásos elváltozások, túlzott faggyútermelés és kitágult pórusok – azokhoz kozmetikum nyúlj, amely olyan anyagokat tartalmaz, melyek segítenek normalizálni a faggyúmirigyek működését és eltávolítani a baktériumokat;
  • az öregedés jelei – dönts olyan tonik mellett, amelynek összetevői segítenek stimulálni a bőrt az újjáépülésben és a fiatalos megjelenés visszaállításában.
  • Gondosan elemezd bőröd igényeit, és így könnyedén kiválaszthatod a megfelelő kozmetikumot.

Javasoljuk, hogy ismerd meg arcápolási termékeink további kínálatát, és állítsd össze magadnak a tökéletes szépségápolási készletet.

Lásd még: arckrémek, arcszérumok, arcmaszkok

pixel